Varkenshaas champignonsaus

Varkenshaas champignonsaus
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de mosterd met de likeur en smeer er varkenshazen mee in. Laat 5 uur marineren.
  2. Blancheer de groene bonen, laat ze schikken in ijswater en laat vervolgens goed uitlekken.
  3. Snijd de plakjes katenspek in de lengte in reepjes en rol iedere boon in een plakje spek.
  4. Leg de bonen in een ovenschaal, druppel er een beetje olie over en kruid met zout en peper. Warm ze net voor het serveren nog even op in de voorverwarde oven van 120°C.
  5. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze doormidden.
  6. Verwarm de arachideolie in een middelgrote braadpan op matig vuur.
  7. Doe de gesneden paddenstoelen in de pan, en wok ze.
  8. Verhit een grillpan en vet de pan lichtjes in.
  9. Grill de varkenshazen en bak ze mooi krokant, het vlees mag van binnen nog rosé zijn.
  10. Haal het vlees van grill en laat 10 minuten rusten op een warme plaats in aluminiumfolie.
  11. Warm de champignonsaus op.
  12. Snijd het vlees in dunne plakken en presenteer op het voorverwarmde bord.
  13. Verdeel de paddenstoelen met een pincet tussen de filets en leg er de bonen bij.
  14. Druppel er de saus tussen en steek er stukjes croccantina bij.
  15. Garneer als finishing touch met de blaadjes shiso purple en maal er wat gedroogd eekhooorntjesbrood over.

Ingrediënten

  • 2 stuks varkenshaas
  • 4 eetlepels Maille moutarde pleurotes et girolles
  • 4 eetlepels Licor 43
  • 250 gram wilde paddenstoelenmix
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 pakje champignonsaus
  • 200 gram groene bonen
  • 8 plakjes katenspek
  • ½ bakje shiso purple cress
  • Gedroogd eekhoorntjesbrood (molen)
  • 1 zakje pizza croccantina

Publicatie datum: 15 november 2017