Heerlijke zalm met mosselen, kokkels en papillotte
Heerlijke zalm met mosselen, kokkels en papillotte
Opmaak tip Verpak in de papillot mooie kleurrijke groenten zoals zeekraal, gekleurde worteltjes (geen paars, loopt uit), zoete aardappel, peultjes, bosui, sugar snaps. Tourneer, snijd de groenten in Chinoise of julienne. Blancheer de groenten apart en koel terug in ijswater zodat ze al bijna gaar zijn en mooi fris van kleur. Gaar met een kern thermometer zodat de zalm niet heter word dan 50° Celsius. Vouw de papillot open voor fotografie zodat het er kleurrijk en fris uit ziet.
Tip Behalve zalm leent deze bereidingswijze zich ook voor veel andere vissoorten of combinaties ervan. Denk aan tong- heilbot- of tarbot filet, hele sardines of rode poon, garnalen, coquilles. De smaak en geur blijft behouden in het “cadeautje“ totdat deze open gaat. Als je een takje dille, dragon of kervel er in stopt zal het bij het openen heerlijk ruiken!* Voor kinderen kunnen er speciale kleine pakketjes gemaakt worden met groenten en vis waarvan ze houden.
Publicatie datum: 15 november 2017