Flatbread met pesto van tuinboontjes en amandel met een salade van peulvruchten

Flatbread met pesto van tuinboontjes en amandel met een salade van peulvruchten
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de broden af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe voor de pesto de tuinboontjes met de amandel en de Parmezaanse kaas in de blender, draai glad met net zoveel olijfolie tot het pakt. Verfris met citroensap en kruid met zout en peper. Het mag een stevige pasta blijven.
  3. Snijd voor de salade de sugarsnaps in dunne reepjes. Blancheer de diverse soorten peulvruchten afzonderlijk van elkaar. Spoel koud en laat goed uitlekken.
  4. Meng met elkaar en maak aan met olijfolie, citroensap en -rasp en kruid met zout en peper.
  5. Schep een beetje pesto in het brood, verdeel er de salade over en garneer met dopjes van de pesto en het geroosterde amandelschaafsel.

Ingrediënten

  • 4 Griekse platbroden
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g sugarsnaps
  • 100 g verse doperwten
  • 100 g verse dubbelgedopte tuinbonen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • olijfolie
  • 2 el amandelschaafsel (geroosterd)

Voor de pesto

  • 150 g dubbelgedopte tuinbonen
  • 50 g amandelen
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • scheutje citroensap

Publicatie datum: 15 februari 2018