Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Een lekker zoet bananenbrood, maar dan zonder toegevoegde suikers, zonder gluten en zonder lactose. Ondanks dat het dus heerlijk wegsnoept, is het zeker gezond.
Gang
Nagerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze samen met de banaan, het vanillemerg en de eieren in de keukenmachine.
  3. Draai tot een gladde massa.
  4. Neem uit de machine en schep in een kom.
  5. Draai in de keukenmachine de gemengde noten grof en schep door het beslag.
  6. Roer er het amandelpoeder, het bakpoeder en een snufje zout door.
  7. Schep het beslag in een ingevette tulbandvorm en bak in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Houd het bananenbrood goed in de gaten, kleurt het te snel, dek het dan tijdens het bakken af met aluminiumfolie.
  9. Test met een prikkertje of het bananenbrood goed gaar is. De prikker komt dan schoon uit de ‘cake’.

Tip Wil je het bananenbrood luxer maken, dan kun je er ook stukjes chocolade in verwerken of het na het bakken glaceren met gesmolten (lactosevrije) chocolade.

Ingrediënten

  • 300 g amandelpoeder
  • 275 g dadels
  • 5 eieren
  • 3 bananen
  • merg van 1 vanillestokje
  • 150 g gemengde noten
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Publicatie datum: 15 februari 2018