Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Een lekker zoet bananenbrood, maar dan zonder toegevoegde suikers, zonder gluten en zonder lactose. Ondanks dat het dus heerlijk wegsnoept, is het zeker gezond.
Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze samen met de banaan, het vanillemerg en de eieren in de keukenmachine.
Draai tot een gladde massa.
Neem uit de machine en schep in een kom.
Draai in de keukenmachine de gemengde noten grof en schep door het beslag.
Roer er het amandelpoeder, het bakpoeder en een snufje zout door.
Schep het beslag in een ingevette tulbandvorm en bak in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Houd het bananenbrood goed in de gaten, kleurt het te snel, dek het dan tijdens het bakken af met aluminiumfolie.
Test met een prikkertje of het bananenbrood goed gaar is. De prikker komt dan schoon uit de ‘cake’.
Tip Wil je het bananenbrood luxer maken, dan kun je er ook stukjes chocolade in verwerken of het na het bakken glaceren met gesmolten (lactosevrije) chocolade.