Kimchi

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder het onderste deel van de stronk van de kool. Snijd de kool over de lengte doormidden en de helften vervolgens elk in 5 à6 parten.
  2. Meng 30 gram van de suiker met het zout. Kneed het goed door de koolbladeren en laat 2 uur afgedekt staan. Knijp het vocht eruit en houd apart.
  3. Roer voor de kruidenpasta de rijstebloem met het water tot een papje. Breng op matig vuur aan de kook en roer goed totdat het bindt. Doe in een bakje en laat afkoelen.
  4. Blender het papje met de overige ingrediënten voor de kruidenpasta en de rest van de suiker.
  5. Spoel de kool goed af en smeer in met de kruidenpasta. Doe de stukken kool in een pot en druk ze goed aan. Er moet zoveel mogelijk lucht uit de pot. Zorg ervoor dat er een laagje vocht boven de kool komt te staan. Dat lukt misschien nog niet direct maar na een dag fermenteren is er meer vocht. Druk de groenten dan nogmaals aan.
  6. Zet de pot in de koeling en laat minimaal 5 dagen fermenteren voordat je de kimchi eet.

Ingrediënten

  • 1 kilo Chinese kool
  • 75 g suiker
  • 25 g zout
  • 5 lente-uien, in ringetjes

Voor de kruidenpasta

  • 10 g rijstebloem
  • 50 ml water
  • 2 uien
  • 50 g knoflook
  • 50 g vissaus
  • 50 g lichte sojasaus
  • 50 g nanami togarashi (chilivlokken)
  • 40 g lente-ui
  • 35 g verse gember
  • 30 g wortel
  • 10 g trassi

Publicatie datum: 15 februari 2018