Tataki van geitenlam

Japanse snack van Hollands geitenlam met sesamolie en verschillende kleuren sesamzaad.
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Marineer de geitenlamsfilet met de sojasaus het sap van de limoen, de knoflook en de gember.
  2. Bak de filet om en om in de hete sesamolie
  3. Snijd de filet in mooie blokjes en prik op een stokje, dip het vlees in het sesamzaad en maak af met wat limoenrasp

Opmaak tip Satestokjes of prikkers

Tip Afgeleide van een tataki van tonijn, kan uiteraard ook met zalm of rundvlees

Ingrediënten

  • 250 g Geitenlamsfilet
  • 1 el sesamzaad groen, wit en zwart
  • 1 dl sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • limoensap van 2 limoenen
  • limoenrasp van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember geraspt

Publicatie datum: 15 februari 2018