Gemarineerde heilbot met broccolimousseline

Breng de vis pittig op smaak met wasabipasta, sesamolie, koolzaadolie en gember
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de gemarineerde heilbot

  1. Pureer voor de marinade 25 gram van de wasabipasta met de sesamolie, koolzaadolie en de gember. Smeer de visfilets in met de marinade en vacumeer ze. Laat een uur marineren. Gaar de vis 20 minuten sous-vide in water op een temperatuur van 50°C.
  2. Pureer de rest van de wasabipasta met de mayonaise. Doe over in een kleine spuitzak of spuitfles.
  3. Snijd de courgette met een mandoline of snijmachine in flinterdunne plakken. Blancheer de plakjes kort en spoel koud af. Leg 5 plakjes dakpansgewijs in de lengte en rol ze op. Maak zo 4 rolletjes.
  4. Blancheer de sugarsnaps en haal de peulen open.
  5. Maak met de mayonaise cirkels op de borden. Vul ze met broccolimousseline en leg er een stuk vis op. Leg een courgetterolletje op de vis en vul beide kanten met takjes Scarlet Cress. Leg de sugarsnaps ernaastuks Bestrooi met zwart sesamzaad.

Voor de broccolimousseline

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Breng met de room en bouillon aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 10 minuten garen. Pureer met een staafmixer. Schep de truffelpuree erdoor en breng op smaak.

Ingrediënten

Voor de gemarineerde heilbot

  • 50 g Kizami wasabi (diepvries)
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 2 el koolzaadolie
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 4 stukken heilbotfilet van 80 à100 g elk
  • 100 ml Kewpie mayonaise
  • 12 sugarsnaps
  • 2 minicourgettes
  • 300 g broccolimousseline (zie extra recept)
  • 1 bakje Scarlet Cress
  • 1 tl zwart sesamzaad

Voor de broccolimousseline

  • 100 g broccoli
  • 100 g kruimige aardappelen
  • 100 ml room
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 1 el truffelpuree (optioneel)

Publicatie datum: 15 april 2018