Octopus met bietensiroop

De bietensiroop zorgt voor een zoete touch en de Kizami wasabi zorgt voor de nodige pit
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Breng voor een verse octopus (schoongemaakt) eerst een ruime pan met water aan de kook. Dompel de inktvis circa 10 seconden onder in het kokende water (blancheren) en laat uitlekken in een vergiet. Dompel een schoongemaakte bevroren octopus iets langer onder zodat hij zacht genoeg is om te snijden (circa 1 minuut). Snijd de tentakels los van elkaar en verdeel de kop in stukken.
  2. Doe de octopusdelen met de wortel, ui, knoflook, rozemarijn, wijn en groentebouillon in een pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 90 minuten stoven met de deksel op de pan. Giet af en bewaar de bouillon voor een volgende octopus.
  3. Kook het bietensap in tot siroop.
  4. Serveer de octopus met wasabipasta en bietensiroop.

Tip Verse octopus kun je het beste eerst invriezen voor bereiding. Hierdoor verandert de structuur van het spiervlees. Tijdens de bereiding wordt de octopus daardoor malser.

Ingrediënten

  • 1 octopus van ca. 1 kilo, schoongemaakt en ingevroren* (of k-e-k diepvries)
  • 1 wortel, in stukken
  • 1 ui, in parten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 ml rode wijn
  • 1 l groente- of gevogeltebouillon
  • 200 ml bietensap
  • 50 g Kizami wasabi (diepvries)

Publicatie datum: 15 april 2018