Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng voor een verse octopus (schoongemaakt) eerst een ruime pan met water aan de kook. Dompel de inktvis circa 10 seconden onder in het kokende water (blancheren) en laat uitlekken in een vergiet. Dompel een schoongemaakte bevroren octopus iets langer onder zodat hij zacht genoeg is om te snijden (circa 1 minuut). Snijd de tentakels los van elkaar en verdeel de kop in stukken.
Doe de octopusdelen met de wortel, ui, knoflook, rozemarijn, wijn en groentebouillon in een pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 90 minuten stoven met de deksel op de pan. Giet af en bewaar de bouillon voor een volgende octopus.
Kook het bietensap in tot siroop.
Serveer de octopus met wasabipasta en bietensiroop.
Tip Verse octopus kun je het beste eerst invriezen voor bereiding. Hierdoor verandert de structuur van het spiervlees. Tijdens de bereiding wordt de octopus daardoor malser.
Ingrediënten
1 octopus van ca. 1 kilo, schoongemaakt en ingevroren* (of k-e-k diepvries)