Beluga-linzentaart met aardbeien

Het taartje van Beluga-linzen combineert perfect met aardbeien en witte chocolade.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bakvormpjes met bakpapier of vet ze goed in.
  2. Kook de linzen in 30-40 minuten goed gaar in 500 ml water met 100 g van de suiker, de citroenschil en de baking soda. Laat in het kookvocht afkoelen tot lauw. Houd 3 eetlepels linzen apart. Pureer de rest met de maïzena tot een pasta.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en roer door de lauwe bonenpuree.
  4. Klop de eieren in 5 minuten luchtig met 100 g van de suiker. Spatel het eimengsel in delen door het bonenmengsel en vul de bakringen met dit beslag. Bak de taartjes 20 minuten in een oven van 180°C. Laat afkoelen.
  5. Breng 350 g van de aardbeien met 100 ml water en de rest van de suiker aan de kook. Week de gelatine. Pureer de aardbeien en voeg de gelatine toe. Laat iets afkoelen. Bedek de taartjes in de vormpjes met de aardbeigelei en laat opstijven.
  6. Los de taartjes uit de vormpjes en garneer met streepjes witte chocolade, verse aardbeien, de achter-gehouden linzen en Honny Cress.

Ingrediënten

  • 200 g belugalinzen
  • 325 g suiker
  • schil van 1 citroen
  • 5 g baking soda
  • 25 g maïzena
  • 250 g pure chocolade
  • 5 eieren
  • 700 g aardbeien
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 g witte chocolade, gesmolten
  • 1 bakje Honny Cress
  • Extra: 12 bakringen van 7 en 5 cm hoog

Publicatie datum: 15 juni 2018