Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bekleed de bakvormpjes met bakpapier of vet ze goed in.
Kook de linzen in 30-40 minuten goed gaar in 500 ml water met 100 g van de suiker, de citroenschil en de baking soda. Laat in het kookvocht afkoelen tot lauw. Houd 3 eetlepels linzen apart. Pureer de rest met de maïzena tot een pasta.
Smelt de chocolade au bain-marie en roer door de lauwe bonenpuree.
Klop de eieren in 5 minuten luchtig met 100 g van de suiker. Spatel het eimengsel in delen door het bonenmengsel en vul de bakringen met dit beslag. Bak de taartjes 20 minuten in een oven van 180°C. Laat afkoelen.
Breng 350 g van de aardbeien met 100 ml water en de rest van de suiker aan de kook. Week de gelatine. Pureer de aardbeien en voeg de gelatine toe. Laat iets afkoelen. Bedek de taartjes in de vormpjes met de aardbeigelei en laat opstijven.
Los de taartjes uit de vormpjes en garneer met streepjes witte chocolade, verse aardbeien, de achter-gehouden linzen en Honny Cress.