Gebakken hertenbiefstuk met romanesco

Gebakken hertenbiefstuk met romanesco
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
6 7 8

Bereidingswijze

Voor de gebakken hertenbiefstuk met romanesco

  1. Dep het vlees droog, bestrooi met peper en zout en bak rondom bruin in boter en olie. Gaar in de oven op 150°C door tot een kerntemperatuur van 55°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Breng aan de kook met 200 ml van de fond, genoeg water tot ze onderstaan, knoflook, rozemarijn en tijm. Laat garen en zeef het vocht eruit. Pureer de aardappelen tot een smeuïge puree en voeg kookvocht toe tot de gewenste dikte.
  3. Breng de rest van de wildfond aan de kook met de helft van de bessen (druk de bessen kapot). Zeef de saus en kook in tot de helft. Voeg vlak voor het serveren de rest van de bessen toe.
  4. Blancheer de romanesco beetgaar in kokend water met zout.
  5. Snijd het vlees in plakken en serveer ze op een timbaaltje bloemkoolcouscous. Spuit toefjes paarse puree eromheen. Garneer met de romanescoroosjes en krokante kruidenblaadjes. Serveer met de saus.

Voor de bloemkoolcouscous

  1. Snijd de bloemkool in stukken en pureer tot een fijn kruim in de keukenmachine. Breng de bouillon aan de kook en blancheer hierin de bloemkool. Zeef en breng op smaak met kaneel, ras el hanout, munt en peper en zout.

Voor de krokante kruidenblaadjes

  1. Neem een handje bladpeterselieblaadjes. Span vershoudfolie over een bord en smeer in met olie. Leg de blaadjes er zo op dat ze aan het folie plakken. Verhit 2 - 3 minuten in de magnetron op 800 watt tot de blaadjes krokant zijn.

Ingrediënten

Voor de gebakken hertenbiefstuk met romanesco

  • 1 kilo Cervena hertenbiefsuk (platte bil of bovenbil)
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • 300 g truffe de Chine
  • 500 ml wildfond
  • 1 teentje knoflook
  • takje rozemarijn en takje tijm
  • 125 g rode bessen
  • 1 kleine romanesco, in roosjes
  • 400 g bloemkoolcouscous (zie extra recept)
  • krokante peterselieblaadjes (zie extra recept)

Voor de bloemkoolcouscous

  • ½ bloemkool
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 el munt, fijngehakt

Publicatie datum: 15 juni 2018