Kidneybonenijs met sesamkletskoppen

Het zachtroze ijs van kidneybonen contrasteert mooi met donkere kletskoppen.
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Week de kidneybonen 8 uur in ruim water en kook ze daarna gaar met de baking soda: zo worden ze wat zachter. Giet af en laat afkoelen.
  2. Pureer de kidneybonen met de gecondenseerde melk en kruidenpoeder en laat afkoelen. Draai tot ijs in een ijsmachine.
  3. Snijd de meloen in plakken van 5 mm op de snijmachine. Steek er rondjes uit van 5 cm ø.
  4. Kook het bietensap in tot siroop.
  5. Serveer het ijs in bolletjes tussen zwarte sesamkletskoppen, plakjes meloen en blaadjes shiso. Druppel er wat bietensiroop naastuks

Ingrediënten

  • 200 g kidneybonen
  • 1 tl baking soda
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • ½ cantaloupe
  • 100 ml rodebietensap
  • 24 zwarte sesamkletskoppen (zie extra recept)
  • 24 blaadjes Shiso Purple
  • Extra: ijsmachine

Publicatie datum: 15 juni 2018