Roasted fruit

Roasted fruit
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. verwarm de barbecue indirect voor op 180 graden celsius
  2. halveer de sinaasappelen en pers al het sap uit in een gietijzeren pan met de balsamico. Snij de vanillepeul door over de lengte, schraap de zaden eruit. Voeg vervolgens de peul en zaden toe aan de pan.
  3. rasp de aardbeien, meng ze in de pan en zet op de barbecue om te verwarmen terwijl jij het fruit voorbereidt
  4. was het fruit en snij het in twee of vier stukken
  5. haal de pan met warme sappen van de barbecue en meng geleidelijk aan het fruit er doorheen. Zet de pan vervolgens terug op de barbecue. Laat de pan hier 20 minuten staan onder gesloten deksel met een indirecte tempratuur van 180 graden.
  6. haal de deksel van de barbecue en strooi de granola over het fruit, laat vervolgens de pan 10 minuten staan onder een gesloten deksel.
  7. haal met een ovenhandschoen de pan van de barbecue. Serveer zo veel porties als je wilt terwijl het fruit nog warm is. Heerlijk met zure room, Sanissimo ijs naar smaak en verse muntblaadjes voor meer kleurcontrastuks

Ingrediënten

  • 2 sinaasappelen
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 vanillepeul
  • 50 g rijpe aardbeien
  • 650 g gemengd seizoensfruit (bijv. pruimen, perziken, abrikozen en kersen)
  • 4 bollen mango sorbetijs

Publicatie datum: 15 juni 2018