Veggie BBQ: Aziatische salade met groene asperge

Veggie BBQ: Aziatische salade met groene asperge
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Blancheer de sperziebonen in water met wat zout tot ze beetgaar zijn. Spoel de bonen daarna direct koud en dep ze droog.
  2. Blancheer ook de taugé, spoel direct koud en dep droog.
  3. Meng de groene asperges met olijfolie, peper en zout.
  4. Grill de asperges op de Big Green Egg tot ze een mooi grill streepje hebben.
  5. Snijd de asperges schijn in stukken van ongeveer 5 centimeter.
  6. Meng alle ingrediënten tot een salade.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

  • 350 gr sperziebonen
  • 125 gr tougé
  • 1 bos groene asperges
  • 1 rode ui
  • 1 el koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el kikkoman sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie

Publicatie datum: 15 juli 2018