Gebakken schol met sjalot, dragonboter en dragonschuim

In dit gerecht wordt de romige, lichtzoete smaak van schol gecomplementeerd door gestoofde kool. De anijsachtige dragon smaakt hier fantastisch bij.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappelen met de schil in frieten van 1 cm.
  2. Bestrooi de schollen met peper en zout, haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  3. Haal de bladeren van de spitskool los en stoof ze samen met de rode ui in de bouillon met 1/3 van de sjalot-dragonboter. Meng er op het laatst de verse dragon door.
  4. Bak de schol in de roomboter aan beide kanten goudbruin.
  5. Bak de frieten in circa 5 minuten krokant op 160°C.
  6. Verdeel de schol met de rest van de sjalot-dragonboter samen met de gestoofde kool en frieten over borden.
  7. Laat voor het dragonschuim de dragon op laag vuur slinken in de olie. Voeg de bouillon toe, verwarm naar 70°C en voeg de sojalecithine toe. Pureer met een staafmixer tot de oppervlakte begint te schuimen. Schep het schuim over het gerecht en serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen, schoongeboend
  • 4 schollen, panklaar
  • 2 el bloem
  • ½ spitskool
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 1 rolletje beurre L&L Plaquette échalote et estragon
  • 1 el verse dragonblaadjes, gehakt
  • 50 g roomboter
  • Dragonschuim
  • 20 g verse dragon
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 tl sojalecithine

Publicatie datum: 15 september 2018