Mexican tortilla soep

Soep doet het altijd goed. Zeker soepen met ingrediënten en smaken die je gasten kennen. Bovendien kan je deze soep vegan serveren.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8
Type Keuken
Mexicaans

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien fijn. Verwarm de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Laat dit op een medium vuur voor ongeveer 10/15 min pruttelen en voeg dan de knoflook geperst toe.
  2. Voeg de polenta toe en bak nog alles samen nog 5 minuten, voeg dan de chipotle, tomatenblokjes, suiker en oregano toe. Voeg bouillon toe, dit alles laat je ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg peper en/of zout naar smaak toe.
  3. Laat de soep een beetje afkoelen en blend alles dan in een blender of foodprocessor tot een glad mengsel. Verwarm op laag vuur.
  4. Maak ondertussen de garnering klaar voor de soep. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes, eventueel kan je er een beetje limoen- of citroensap over doen. Snijd de radijs in dunne plakjes (kan ook met een kaasschaaf of mandoline). Verkruimel de feta en tortilla chips.
  5. Serveer de soep in een kom en garneer met de avocado, tortilla chips, fetakaas, radijs. Maak af met koriander en een beetje limoensap naar smaak.

Ingrediënten

Voor de soep

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g polenta
  • 1 el La Morena diced chipotle in adobe saus
  • 2 blik tomatenblokjes a 400 g
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1,5 liter kip- of groentebouillon

Voor de garnering

  • 1 avocado
  • Limoensap
  • Tortilla chips
  • 100 g fetakaas
  • Verse koriander
  • 2 radijsjes

Publicatie datum: 15 september 2018