Oesters met algenboter en sojaboontjes

Het lekkerste uit de zee gecombineerd met het sterkste van het land: de gefermenteerde sojaboontjes bieden een fijn tegenwicht aan de zilte zeesmaken.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Blancheer de sojaboontjes 2 keer om de zoute smaak te verminderen.
  2. Open de oesters en leg op elke oester een plakje boter en wat sojaboontjes. Stoom de oesters 5 minuten in een stoomoven op 80°C of in een stoompan op laag vuur.
  3. Garneer met bosui en Sechuan Cress.

Voor algenboter

  1. Meng 1 el algenpoeder (Koppert Cress) met 200 g zachte boter en 2 g Maldon-zoutflakes.

Ingrediënten

  • 30 g gefermenteerde sojaboontjes
  • 8 creuses nr. 1
  • 1 rolletje beurre L&L Plaquette 3 algues
  • 1 bosui, in ringetjes
  • ½ bakje Sechuan Cress

Publicatie datum: 15 september 2018