Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Een hartige taart doet het altijd goed. Door de groenten eerst te roosteren of te bakken wordt deze variant een echt smaakbommetje. Citroentijm en rozemarijn geven een prettig accent.
Snijd de penen en wortels over de lengte doormidden. Snijd de pastinaak over de lengte in plakken van 1 cm. Schep ze om met twee eetlepels olie en rooster ze 15 minuten in een oven van 220°C. Bak de paddenstoelen een paar minuten op hoog vuur in de overige olie.
Bekleed een bakplaat van 30 x 40 met bakpapier, beleg met het korst- of bladerdeeg en bestrooi met de Gruyère. Bak de bodem met de kaas 5 minuten voor in een oven van 180°C.
Meng de crème fraîche, eieren, slagroom en citroentijm met een mixer. Beleg de deegbodem met de groenten en paddenstoelen en giet het roommengsel erover. Druk de rozemarijn ertussen en bak de taart 35 minuten in de oven tot de vulling is gestold. Serveer gegarneerd met wat paarse basilicum.
Ingrediënten
2 gele penen
2 oerpenen
2 kleine wortels
2 kleine pastinaken
4 el olie
500 g gemengde paddenstoelen (boleten, anijschampignons, beukenzwammen)