Plaattaart van geroosterde groenten

Een hartige taart doet het altijd goed. Door de groenten eerst te roosteren of te bakken wordt deze variant een echt smaakbommetje. Citroentijm en rozemarijn geven een prettig accent.
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de penen en wortels over de lengte doormidden. Snijd de pastinaak over de lengte in plakken van 1 cm. Schep ze om met twee eetlepels olie en rooster ze 15 minuten in een oven van 220°C. Bak de paddenstoelen een paar minuten op hoog vuur in de overige olie.
  2. Bekleed een bakplaat van 30 x 40 met bakpapier, beleg met het korst- of bladerdeeg en bestrooi met de Gruyère. Bak de bodem met de kaas 5 minuten voor in een oven van 180°C.
  3. Meng de crème fraîche, eieren, slagroom en citroentijm met een mixer. Beleg de deegbodem met de groenten en paddenstoelen en giet het roommengsel erover. Druk de rozemarijn ertussen en bak de taart 35 minuten in de oven tot de vulling is gestold. Serveer gegarneerd met wat paarse basilicum.

Ingrediënten

  • 2 gele penen
  • 2 oerpenen
  • 2 kleine wortels
  • 2 kleine pastinaken
  • 4 el olie
  • 500 g gemengde paddenstoelen (boleten, anijschampignons, beukenzwammen)
  • 500 g korst- of bladerdeeg
  • 200 g Gruyère, geraspt
  • 100 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • paar takjes citroentijm
  • paar takjes rozemarijn
  • blaadjes paarse basilicum om te garneren

Publicatie datum: 15 september 2018