Gourmet: saltimbocca

Geniet van de Gourmet Saltimbocca: malse stukken vlees met prosciutto en salie, perfect gebakken voor een rijke, Italiaanse smaakbeleving.

Gang
Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalfsoester in 8 dunne plakjes en kruid met zout en peper. Leg op ieder plakje vlees een blaadje salie.
  2. Snijd de rauwe ham in de lengte doormidden en pak er iedere kalfsoester mee in.
  3. Snijd de courgette en de aubergine in zeer fijne blokjes
  4. Verhit in een gourmetpannetje een scheutje olijfolie en bak om en om de saltimbocca van kalfsvlees tot het mooi goudbruin is.
  5. Voeg een beetje courgette en aubergine toe en bak kort mee.
  6. Voeg de tomatenkaviaar toe en blus het pannetje af met een scheutje marsalawijn.
  7. Laat enkele minuten pruttelen en kruid eventueel nog lichtjes met zout en peper.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 240 g kalfsoester
  • 8 blaadjes verse salie
  • 4 plakjes rauwe ham
  • ¼ gele courgette
  • 2 el tomberry’s oranje
  • scheutje marsalawijn (of witte wijn)
  • olijfolie

Publicatie datum: 15 oktober 2018