Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de krieltjes of borstel ze schoon (indien nodig) en dep ze goed droog.
Verwarm het eenden- of ganzenvet in een gietijzeren pan en voeg de krieltjes eraan toe. Het mooiste resultaat krijg je als je de krieltjes heel kunt laten.
Bak de krieltjes rustig op een laag vuur, zodat ze zachtjes kleuren en garen. Reken hiervoor ongeveer 25-30 minuten.
Om te zorgen dat ze perfect krokant worden en mooi goudbruin, na 15 minuten een pan op de krieltjes plaatsen en die 1 keer goed aandrukken, daardoor ‘kraken’ de krieltjes en worden ze nog mooier gebakken.
Test met een scherp mesje of de krieltjes gaar zijn.
Snijd de cornichons in dunne plakjes en voeg samen met de kappertjes en de peterselie toe aan de krieltjes. Kruid met zout en peper en schep goed om.
Tip Wil je sneller klaar zijn? Dan kun je de aardappeltjes eerst kort blancheren of even voorkoken.