Raclette met krieltjes, gebakken in eendenvet

Krieltjes, gebakken in eendenvet. 

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de krieltjes of borstel ze schoon (indien nodig) en dep ze goed droog.
  2. Verwarm het eenden- of ganzenvet in een gietijzeren pan en voeg de krieltjes eraan toe. Het mooiste resultaat krijg je als je de krieltjes heel kunt laten.
  3. Bak de krieltjes rustig op een laag vuur, zodat ze zachtjes kleuren en garen. Reken hiervoor ongeveer 25-30 minuten.
  4. Om te zorgen dat ze perfect krokant worden en mooi goudbruin, na 15 minuten een pan op de krieltjes plaatsen en die 1 keer goed aandrukken, daardoor ‘kraken’ de krieltjes en worden ze nog mooier gebakken.
  5. Test met een scherp mesje of de krieltjes gaar zijn.
  6. Snijd de cornichons in dunne plakjes en voeg samen met de kappertjes en de peterselie toe aan de krieltjes. Kruid met zout en peper en schep goed om.

Tip Wil je sneller klaar zijn? Dan kun je de aardappeltjes eerst kort blancheren of even voorkoken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g krieltjes
  • Raclettekaas
  • 3 el ganzen- of eendenvet
  • 2 el uitgelekte kappertjes
  • 2 el uitgelekte cornichons
  • ¼ bosje platte peterselie (fijngesneden)

Publicatie datum: 15 oktober 2018