Lauwwarme oesters met hartige crumble

Lauwwarme oesters met hartige crumble
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 ℃ op de grillstand.
  2. Bak de spekblokjes mooi goudbruin en krokant in een klein druppeltje olie in een antiaanbakpan.
  3. Maak ondertussen de rode ui schoon, snipper deze zo fijn mogelijk en laat even meebakken met de spekjes.
  4. Giet het geheel op een zeefje en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Draai de spekblokjes met de ui in de keukenmachine tot een fijn kruim of hak het met een mes zo fijn mogelijk.
  6. Meng met de panko, de peterselie en de citroenrasp.
  7. Steek de oesters open, haal ze los en giet het vocht af.
  8. Verdeel er de crumble over en plaats onder de grill in de oven. Zorg ervoor dat de crumble niet verbrandt, maar gratineer zeker ook niet te lang, je wilt immers niet dat de oester te warm wordt.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 oesters (creuses)
  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 2 kleine el fijngesneden platte peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 kleine el panko
  • rasp van ½ citroen
  • druppeltje zonnebloemolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018