Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg 5 rode bieten en 3 chioggia bieten in een ovenschaal en plaats gedurende 90 minuten in de voorverwarmde oven. Neem na die tijd uit de oven en laat even afkoelen.
Rasp ondertussen de oranje schil van 1 sinaasappel en houd de rasp apart. Snijd de schil van beide sinaasappels en snijd de segmenten uit de vruchten. Vang het sap dat vrijkomt op.
Schaaf de achtergehouden rode en chioggia biet op de mandoline of de keukenschaaf in dunne plakjes en steek deze rond uit met behulp van een koekjessteker. Houd apart.
Pel voorzichtig de gepofte bietjes, snijd in mooie plakken, leg in een kom en voeg de olijfolie, het achtergehouden sinaasappelsap en de –rasp toe en kruid met zout en peper.
Verdeel de rucola over 4 borden en leg er de gepofte plakjes biet op.
Verdeel er de plakjes uitgestoken biet over en verkruimel er de geitenkaas over.
Lepel er fijne dopjes van de Turkse yoghurt bij en garneer met de uitgesneden partjes sinaasappel.
Lepel er tenslotte het vocht over dat in de kom van de gepofte bietjes is achtergebleven.