Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm in een ruime pan met dikke bodem de roomboter en fruit er de sjalot en de shiitake met de geriste tijm in aan
Voeg de rijst toe en laat fruiten tot deze mooi glazig is. Blus af met de wijn en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe, laat dat geheel opnemen door de rijst en voeg dan weer nieuwe bouillon toe.
Ga zo door tot (vrijwel) alle bouillon is opgenomen en de rijst bijna gaar is. Let op, deze mag echt nog wel wat bijt hebben.
Voeg nog een klein scheutje bouillon toe, neem de pan van het vuur en voeg de tapenade, de peterselie en de ricotta toe. Spatel er luchtig doorheen, kruid met zout en peper en roer er nu als laatste nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas doorheen.
De risotto dient op het bord uit te vloeien, het moet dus geen stevig geheel zijn. Schaaf er eventueel nog wat verse truffel over en maak af met een vlokje roomboter.
Opmaak tip Wil je het helemaal luxe maken, schaaf dan aan tafel nog wat verse zwarte truffel over het gerecht.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
300 g risottorijst
truffel
1 flinke el roomboter
2 sjalotjes (gesnipperd)
100 g shiitake (zeer fijngesneden)
4 takjes tijm
1 glas witte wijn
1 l krachtige kippenbouillon of paddenstoelenbouillon