Truffelrisotto

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een ruime pan met dikke bodem de roomboter en fruit er de sjalot en de shiitake met de geriste tijm in aan
  2. Voeg de rijst toe en laat fruiten tot deze mooi glazig is. Blus af met de wijn en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
  3. Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe, laat dat geheel opnemen door de rijst en voeg dan weer nieuwe bouillon toe.
  4. Ga zo door tot (vrijwel) alle bouillon is opgenomen en de rijst bijna gaar is. Let op, deze mag echt nog wel wat bijt hebben.
  5. Voeg nog een klein scheutje bouillon toe, neem de pan van het vuur en voeg de tapenade, de peterselie en de ricotta toe. Spatel er luchtig doorheen, kruid met zout en peper en roer er nu als laatste nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas doorheen.
  6. De risotto dient op het bord uit te vloeien, het moet dus geen stevig geheel zijn. Schaaf er eventueel nog wat verse truffel over en maak af met een vlokje roomboter.

Opmaak tip Wil je het helemaal luxe maken, schaaf dan aan tafel nog wat verse zwarte truffel over het gerecht.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • truffel
  • 1 flinke el roomboter
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 g shiitake (zeer fijngesneden)
  • 4 takjes tijm
  • 1 glas witte wijn
  • 1 l krachtige kippenbouillon of paddenstoelenbouillon
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el truffeltapenade
  • 2 el ricotta
  • Parmezaanse kaas

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018