Vegan chocolate pots

Vegan chocolate pots
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Maak de avocado’s schoon, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Draai glad met een snufje zeezout en de siroop.
  3. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe aan de avocado, draai opnieuw en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Mix nogmaals.
  4. Schep nu eventueel gehakte noten en/of zuidvruchten door de mousse.
  5. Verdeel over kleine koffiekopjes of glaasjes. Garneer eventueel met gehakte noten of wat van de specerijen om duidelijk te maken welke smaak in welk kopje zit.
  6. Plaats in de koelkast en laat opstijven.

Opmaak tip Plaats kleine potjes op tafel met de verschillende aroma's die je hebt gemaakt, zodat iedereen meerdere smaken kan proeven.

Tip Speel met de specerijen of de drank die je gebruikt in het basisrecept om allerlei verschillende smaken te krijgen

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 240 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 350 g rijpe avocado’s
  • 75 g ahornsiroop of agavesiroop
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • snufje zeezout
  • specerijen naar smaak
  • evt. fijngehakte noten en/of zuidvruchten

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018