Vegan salade van curly kale

VEGAN: salade van curly kale met bloedsinaasappel en pecannoten
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Haal met een zesteur van 1 bloedsinaasappel de zestes van de vrucht.
  2. Blancheer de zestes driemaal, spoel koud en laat goed uitlekken.
  3. Rooster de pecannoten in een droge pan, voeg er 1 eetlepel ahornsiroop aan toe en laat kort karamelliseren.
  4. Snijd de schil en het wit van de bloedsinaasappels en snijd in plakken. Vang het sap op.
  5. Kruid de plakjes fruit met peper en zout en brand ze af met een brandertje.
  6. Doe het opgevangen sap met de geriste tijm, een snuf zout en peper in een hoge beker, voeg er de rest van de ahornsiroop aan toe en monteer met behulp van de staafmixer met de olijfolie.
  7. Leg de slasoorten op een schaal, verdeel er de gebrande bloedsinaasappel en de geroosterde pecannoten over en lepel er ten slotte de dressing over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g curly kale red
  • 100 g curly kale groen
  • 1 handje Salad Peaz
  • 2 bloedsinaasappels
  • 4 el pecannoten
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 takjes tijm
  • 1 d olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018