Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat eerst het wagyu vlees op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 90°C.
Braad de rollade in een braadpan kort aan. Gebruik hiervoor een geklaarde boter.
Gaar het vlees verder op een ovenrooster met lekbak eronder. Voor een medium rare moet de kerntemperatuur 54 °C zijn.
Blus de jus in de braadpan af met een scheutje Madeira en kalfsfond.
Monteer de saus door met klontjes koude roomboter er doorheen te roeren.
Breng op smaak met peper en zout.
Voor de Madeira saus
Laat de Madeira inkoken tot 2 dl.
Smelt 50 g boter en fruit hierin sjalotten.
Blus het geheel af met jus de veau en de ingekookte Madeira.
Breng op smaak met peper en zout.
Zeef het geheel door een fijne zeef.
Monteer met de rest van de roomboter.
Tip Haal vacuüm verpakte producten een uur van tevoren uit het plastic en dep deze droog met papier. Wacht tot het vlees op kamertemperatuur is voor bereiding.