Wagyu rollade

Rollade gemaakt van Wagyu vlees met Madeira saus
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
5

Bereidingswijze

Voor de Wagyu rollade

  1. Laat eerst het wagyu vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 90°C.
  3. Braad de rollade in een braadpan kort aan. Gebruik hiervoor een geklaarde boter.
  4. Gaar het vlees verder op een ovenrooster met lekbak eronder. Voor een medium rare moet de kerntemperatuur 54 °C zijn.
  5. Blus de jus in de braadpan af met een scheutje Madeira en kalfsfond.
  6. Monteer de saus door met klontjes koude roomboter er doorheen te roeren.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de Madeira saus

  1. Laat de Madeira inkoken tot 2 dl.
  2. Smelt 50 g boter en fruit hierin sjalotten.
  3. Blus het geheel af met jus de veau en de ingekookte Madeira.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zeef het geheel door een fijne zeef.
  6. Monteer met de rest van de roomboter.

Tip Haal vacuüm verpakte producten een uur van tevoren uit het plastic en dep deze droog met papier. Wacht tot het vlees op kamertemperatuur is voor bereiding.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Wagyu rollade +/- 500 gram
  • 1 fles Madeira (0,75 l)
  • 2 dl jus de veau
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 100 g roomboter
  • Peper en zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018