Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwijder het vel van de eendenbouten, pluk het vlees en schep er het aanhangende eendenvet vanaf.
Verwarm het eendenvet en fruit er de knoflook en de sjalot zachtjes in aan met de geriste tijm en de fijngesneden rozemarijn. Kruid met zout en peper.
Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend en de peterselie aan toe en houd het geheel warm.
Snijd het brood in blokjes en bak er in de roomboter goudbruine croutons van. Kruid met zout en peper.
Schaaf de biet dun op de mandoline, steek rond uit met behulp van een koekjessteker en marineer kort met een beetje citroensap en -rasp, peper en zout.
Verdeel de linzen met de eendenbout over een bord, leg er speels de rode biet op en strooi er de croutons over.