Floating fruit-Margarita

De klassieker met tequila en triple sec.
Gang
Drank
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Mix de tequila, triple sec, siroop, water en limoensap. Los de xanthaan erin op met een staafmixer.
  2. Ontlucht het mengsel in een platte bak met de vacumeermachine.
  3. Maak de randen van 4 margaritaglazen vochtig met een beetje eiwit en druk ze in het zout. Vul de glazen met de dikke margarita.
  4. Plaats met een pincet stukjes fruit in de margarita’s (door de dikte van de vloeistof blijft het fruit hangen op de plaats waar je het loslaat). Maak op deze manier mooie composities van het fruit in de cocktail. Serveer met een lepel.

Ingrediënten

  • 200 ml tequila
  • 100 ml triple sec
  • 50 ml blanke siroop
  • 200 ml koud water
  • 50 ml limoensap
  • 2 g xanthaangom
  • 1 el eiwit
  • 50 g (gekleurd) zout
  • 50 g fruit in stukjes van ½ cm (aardbei, groene appel, meloen, rode bessen, blauwe bessen)

Publicatie datum: 15 november 2018