Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Borstel de paddenstoelen goed schoon en snijd ze kleiner naar eigen inzicht.
Steek met behulp van een koekjessteker de pastavellen mooi rond uit. Zorg dat je in ieder geval 12 mooie cirkels hebt.
Kook de pastavellen net voor het serveren in 4 minuten in gezouten water af. Laat goed uitlekken en dep droog.
Verwarm een druppel olijfolie in een hapjespan en bak er de paddenstoelen met de tijm op een hoog vuur mooi goudbruin in. Kruid met zout en peper en voeg de fijngesneden peterselie toe.
Schep 4 flinke lepels van de gebakken paddenstoelen met de rest van de olijfolie in de keukenmachine en voeg de pijnboompitten toe. Draai kort tot een grove pesto en kruid eventueel nog met zout en peper.
Verwarm een klein beetje van de pesto in een hapjespan en smoor er kort de spinazie in tot deze net is geslonken. Neem direct van het vuur en laat uitlekken op een zeef. Kruid met zout en peper.
Verdeel wat van de gestoofde spinazie in het midden van een diep bord en leg er een pastavel op. Maak een nieuw laagje spinazie met wat gebakken paddenstoelen en dek af met een nieuw pastavel. Maak zo nog een laagje.
Schep de rest van de gebakken paddenstoelen erover en lepel er rijkelijk de pesto over.