Classic Quinoa Burger

Een heerlijk veganistisch alternatief voor de geliefde burger op uw menukaart.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstazijn samen met de suiker en laat het afkoelen.
  2. Snijd de rode kool dun en marineer deze in de helft van het zoet zuur gedurende 12 uur.
  3. Snijd de rode ui en marineer deze in de rest van het zoet zuur gedurende 12 uur.
  4. Snijd de augurken in plakjes en de sla in julienne.
  5. Bak de quinoa burgers krokant in de oven
  6. Bak de broodjes af in de oven
  7. Verdeel de slajulienne op het broodje en daarop de quinoa burger.
  8. Beleg de quinoa burger met de plakjes augurk en de vegan kaas.
  9. Zet het geheel even onder de salamander zodat de vegan kaas iets smelt
  10. Maak de quinoa burger af met het zoet zuur en de ketchup en plaats het broodkapje erop.
  11. Serveer de hamburger met verse frites en Hellmann’s vegan Mayo.

Ingrediënten

  • 75 g rijstazijn
  • 50 g suiker
  • ¼ rode kool
  • 1 rode ui
  • 10 augurken
  • ½ romaanse sla
  • 10 quinoa burgers
  • 10 hamburgerbroodje
  • 10 vegan kaas
  • 200 g Hellmann’s Ketchup
  • 200 g vegan mayo

Publicatie datum: 15 december 2018