Falafel met koriander, mint en knoflooksaus

Falafel met koriander, mint en knoflooksaus
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Cutter de uitgelekte kikkererwten samen met de kerrie en de knoflookpuree.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd deze samen met de koriander en de mint fijn.
  3. Meng deze samen met de gelburger door de kikkererwtenpuree. En breng op smaak met zout en peper.
  4. Vorm van de kikkererwtenpuree mooie koekjes en bak deze aan beide kanten in wat olie.
  5. Snijd de tomaat en de komkommer in grove stukken.
  6. Snijd de radijs en de rode ui dun en de ijsbergsla in repen.
  7. Pluk de koriander en de mint en snijd de helft fijn.
  8. Meng de gesneden kruiden met de vegan mayo.
  9. Verdeel de gesneden groenten over de schaaltjes en maak af met wat vinaigrette.
  10. Leg de falafal erbij en garneer met wat takjes koriander en mint.
  11. Serveer met Turks brood en knoflookdressing.

Tip Lekker als lunch- en voorgerecht.

Ingrediënten

  • 500 g kikkererwten, blik
  • 20 g Knorr professional Specerijenpuree Kerrie
  • 10 g Knorr professional Specerijenpuree Knoflook
  • 80 g sjalotjes
  • 10 g koriander
  • 5 g mint
  • 8 g Sosa gelburger
  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 radijs
  • 1 rode ui
  • ¼ ijsbergsla
  • 2 dl Vegan Mayo
  • 12 tak koriander
  • 6 tak mint
  • 1 dl Hellmann's Balsamic vinaigrette
  • 5 Turkse broodjes

Publicatie datum: 15 december 2018