Gerookte bietjes Carpaccio met balsamico vinaigrette

Een kleurrijk veganistisch alternatief voor de carpaccio op uw menukaart
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de rode en de gele bietjes afzonderlijk van elkaar in water met wat zout.
  2. Maak de bietjes schoon en rook ze rustig ca. 10 minuten in een rookoven
  3. Snijd ze in dunne plakjes, leg ze op een plateau.
  4. Schenk de vinaigrette erover, dek af met plastic en trek het geheel vacuüm
  5. Schil de chioggia bieten en snijd ze vervolgens flinterdun.
  6. Bewaar de plakjes in ijswater.
  7. Maak de witlof en de roodlof schoon.
  8. Maak de witlof en de roodlof aan met wat vinaigrette van de bietjes en verdeel deze over de borden.
  9. Verdeel hierop de gerookte bietenplakjes en de knapperige chioggia plakjes.
  10. Maak de carpaccio af met de rest van de vinaigrette en wat zwarte peper.

Ingrediënten

  • 20 rode mini bietjes
  • 3 rode biet
  • 3 gele biet
  • 0,5 dl Hellmann's Balsamic vinaigrette
  • 3 chioggia biet
  • 2 witlof
  • 2 roodlof

Publicatie datum: 15 december 2018