Krokante taco’s met Jackfruit en salsa van ananas

Gang
Hoofdgerecht
Type Keuken
Mexicaans

Bereidingswijze

  1. Maak de ananas en de mango schoon en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
  2. Voeg de gesnipperde sjalot, de rode peper, de fijngesneden munt en het sap en de rasp van de limoen toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak er het uitgelekte Jackfruit in tot het mooi goudbruin is. Voeg een druppeltje srirachasaus en de helft van de barbecuesaus toe en laat mooi glaceren.
  4. Snijd ondertussen de onderkant van little gem en snijd de slaatjes in de lengte in vieren.
  5. Verdeel de slaatjes over de taco shells en lepel er wat salsa over.
  6. Verdeel er het geglaceerde jackfruit over en lepel er opnieuw wat salsa over.
  7. Garneer met barbecuesaus en topjes koriander.

Ingrediënten

  • 8 taco shells
  • 600 gram Jackfruit original
  • 2 el zonnebloemolie
  • Enkele druppels sriracha saus
  • 6 el barbecuesaus
  • 2 little gem
  • 1/6 ananas
  • ½ mango
  • ½ sjalotje (gesnipperd)
  • ¼ rode peper (fijngesneden)
  • Sap en rasp van ¼ limoen
  • 2 takjes munt (fijngesneden)
  • 4 takjes koriander
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 15 december 2018