Nigiri sushi met gerookte bietjes en sesam soja

Nigiri sushi met gerookte bietjes en sesam soja. Inspirerende veganistische sushi voor op uw menukaart.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Was de rijst en kook deze met 6 dl water gedurende 20 minuten.
  2. Schep de rijst op een plateau, besprenkel rijk met sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
  3. Vorm met de hand 30 stuks sushi.
  4. Kook de bietjes in water met wat zout ca. 20 minuten.
  5. Maak de bietjes schoon en rook ze rustig ca. 10 minuten in een rookoven.
  6. Snijd ze in dunne plakjes.
  7. Meng de wasabi met de vegan mayo.
  8. Doe de wasabi saus in een spuitzakje.
  9. Beleg de sushi met een de plakjes ingemaakte gember.
  10. Spuit er wat wasabi saus op en verdeel hierop de gesneden bietjes.
  11. Garneer met de Oost Indische kers en de klaver zuring.
  12. Roer wat donkere soja saus door de vinaigrette en verdeel deze over de borden.
  13. Zet de nigiri sushi erop en maak af met geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • 400 g sushi rijst
  • 15 mini bietjes
  • 50 vegan mayo
  • 10 wasabi
  • 75 ingemaakte gember
  • 10 Sesamzaad, geroosterd
  • 1 bakje klaverzuring
  • 10 oost Indische kers bloemen
  • 0,5 dl Hellmann’s Sesam Soy Vinaigrette
  • dark aged soja saus
  • sushi rijstazijn

Publicatie datum: 15 december 2018