Open Burrito

Open burrito met peulvruchten
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 170 graden.
  2. Laat de verschillende peulvruchten uitlekken en doe ze vervolgens in een steelpannetje.
  3. Warm rustig op, snijd de peterselie en koriander fijn, voeg toe en breng het geheel op smaak met zout en sriracha saus.
  4. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Snijd de kerstomaatjes doormidden, voeg een druppeltje zonnebloemolie toe en brand deze lichtjes met behulp van een crème brulee brandertje. Kruid met zout en peper.
  6. Bak de falafel ballen mooi krokant in de voorverwarmde friteuse en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd vervolgens doormidden.
  7. Rooster de tortillawrap kort aan beide kanten in een droge anti-kleefpan en leg op een bord.
  8. Verdeel er de warme peulvruchten, de gehalveerde falafels en kerstomaatjes over.
  9. Bestrooi tenslotte met de maiskorrels, de gesneden avocado en de limoenrasp.

Ingrediënten

  • 4 tortillawraps
  • 20 Boon Ballen falafel
  • 125 g Victoria chili bonen
  • 125 g Victoria kikkererwten
  • 125 g Victoria Borlotti bonen
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes platte peterselie
  • 100 g uitgelekte maiskorrels
  • 1 avocado
  • 200 g kerstomaatjes
  • rasp van ½ limoen
  • srirachasaus
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 december 2018