Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in mooie frieten.
Verwarm de friteuse tot 150 graden en bak de frietjes van zoete aardappel gedurende 6 minuten voor. Wellicht kun je het beter in twee keer bakken, omdat er anders teveel friet ineens in de friteuse gaat, waardoor de temperatuur van de olie teveel zakt.
Laat goed uitlekken op keukenpapier en verhoog nu de temperatuur van de friteuse naar 180°C. Bak de frieten (wederom in twee gedeeltes) gedurende enkele minuten tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met een snufje zout en de Ras el Hanout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden met de grillstand aan. Verdeel de frietjes over een mooie, vuurvaste schaal en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats in de oven en laat mooi gratineren.
Snijd, terwijl de frietjes bakken, de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen en snijd de helft van de koriander fijn.
Neem de gegratineerde friet uit de oven en bestrooi met de gesneden bosui, gesneden koriander, jalapeno peper, tomaat en rode ui.
Druppel er de “yoghurt” over en spuit er naar smaak sriracha saus bij. Garneer met geplukte koriander.