Vegan Sloppy Joe

Klassieke sloppy joe in een vegan jasje
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de linzen een nacht in koud water.
  2. Laat uitlekken en knijp het vocht eruit.
  3. Schep de linzen met ¼ bos peterselie, 1 gesnipperde sjalot en 1 eetlepel panko in de keukenmachine en draai het geheel tot een mooi “gehakt”. Is dit nog te nat om er mooie ballen van te rollen, voeg dan nog wat extra panko toe. Kruid het geheel met zout en peper.
  4. Vorm er 12 mooie “gehaktballen” van en houd apart.
  5. Hak de tomaten en de gepofte paprika fijn.
  6. . Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan, fruit er 1 gesnipperd sjalotje en de knoflook in aan en voeg de gehakte tomaat en gehakte paprika toe. Laat het geheel gedurende 15 min. zachtjes smoren. Snijd de rest van de peterselie en de helft van de basilicum fijn. Meng door de grove saus en kruid met zout en peper.
  7. Draai van de rest van de basilicum, de pijnboompitjes en olijfolie een stevige pesto in de keukenmachine en kruid met zout en peper.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan en bak de “gehaktballen” rondom mooi goudbruin op een niet te hoog vuur. Reken zo’n 10-15 minuten voor ze mooi gaar zijn.
  10. Snijd de broodjes aan de bovenkant open, leg er 3 gehaktballen in en schep er rijkelijk de saus overheen. Werk het geheel af met de pesto.

Ingrediënten

  • 4 Lambèr Flute authentiek
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • ½ bos platte peterselie
  • 2 gesnipperde sjalot
  • 200 gram gegrilde paprika
  • 4 rijpe tomaat
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • ½ bos basilicum
  • 1 el pijnboompitjes
  • panko
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 december 2018