Geroosterde Paprika Salade

Een kleurrijk veganistisch gerecht voor op uw menukaart.
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Rooster de paprika’s gedurende ca 18 minuten in de oven op 200°C.
  2. Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
  3. Rits de tijmblaadjes, pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
  4. Konfijt de knoflookplakjes samen met de tijm in wat olijfolie.
  5. Snijd de venkel in parten en blancheer ze.
  6. Kruid ze met zout en peper, haal ze door de knoflook olie en grill ze.
  7. Marineer de geroosterde en gegrilde groenten met de helft van de vinaigrette

Opmaak tip Meng de paprika samen met de venkel en de weide kruiden. Verdeel de salade over de borden. Maak af met de gekonfijte knoflook, olijven en de rest van de vinaigrette.

Tip Lekker als voorgerecht of als alternatief voor een salade tijdens lunch of diner.

Ingrediënten

  • 3 rode paprika
  • 3 gele paprika
  • 2 groene paprika
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 tijm takjes
  • 2 venkel
  • 1,5 dl Hellmann’s Balsamico Vinaigrette
  • 200 weide kruiden
  • 100 g zwarte olijven

Publicatie datum: 15 januari 2019