Italiaanse broodstengels met parmaham

Een fijn uitgebalanceerde mix van Assam- en Ceylonbladeren verleent een rijk aroma, een diepe amberkleur en een gedurfde smaak. Deze in gerookte ham gerolde tomaatgrissini zorgt voor een uitzonderlijke dubbele act.
Aantal Personen
10
Type Keuken
Italiaans

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, in een keukenrobot met een deeghaak.
  2. Kneed gedurende 10 minuten
  3. Dek de kom af met een doek en laat 10 minuten rusten.
  4. Kneed het deeg nog eens 10 minuten. Laat weer 10 minuten rusten. Rol het deeg in een rechthoek en laat het een paar minuten rusten
  5. Snijd het deeg in de lengterichting in repen, rek het uit en rol het in mooi gevormde broodstengels tot al het deeg op is.
  6. Leg de stroken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bestrijk de stengels met een geklopt ei en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  8. Bak in een op 175 °C voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de stengels goudbruin zijn en knapperig aan de binnenkant.
  9. Laat afkoelen en spuit wat Hellmann’s Sandwich Saus Zongedroogde Tomaten op de stengel en rol er een sneetje ham omheen.
  10. Bewaar de resterende broodstengels voor een andere keer.

Ingrediënten

  • 500 g universele bloem
  • 2 el. maïsmeel
  • 2 tl. zout
  • 7 g droge gist
  • 275 g lauw water
  • 1 el. honing
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • sesamzaadjes
  • 10 plakjes parmaham
  • Hellmann’s Sandwich Saus
  • Zongedroogde Tomaten

Publicatie datum: 15 januari 2019