Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
In deze variant op loaded fries wordt de friet beladen met karakteristieke elementen uit de Mexicaanse keuken: kruidig vlees, guacamole, jalapeño's, koriander en tacochips.
Meng alle ingrediënten voor de marinade met het vlees en laat een nacht afgedekt staan. Zeef het vlees uit de marinade en vang het vocht op.
Schil de aardappels en snijd in dikke frieten. Spoel ze schoon in water en droog ze (op lage temperatuur in de oven of met een doek). Bak de frieten voor op 140°C in de frituurolie.
Snijd de avocado’s rond de pit doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Puls de avocado’s in de keukenmachine tot een grove puree. Verwijder de zaden uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak een paar takjes koriander fijn. Meng de guacamole met limoensap, rode peper, fijngehakte koriander en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de frieten goudbruin af op 180°C.
Bak ondertussen de biefstukreepjes op hoog vuur in wat olie. Schep het vlees uit de pan en voeg paprika’s en rode ui toe. Bak een paar minuten en voeg het vocht van de marinade toe. Laat voor een groot deel verdampen en schep de biefstukreepjes erdoor.
Bestrooi de hete frieten met de cheddar en serveer met de biefstukreepjes, jalapeñopeper, guacamole, bosui en crème fraîche. Swirl de srirachasaus erover. Garneer met de overige takjes koriander en taco-chips.