Fajita fries

In deze variant op loaded fries wordt de friet beladen met karakteristieke elementen uit de Mexicaanse keuken: kruidig vlees, guacamole, jalapeño's, koriander en tacochips.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Mexicaans

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade met het vlees en laat een nacht afgedekt staan. Zeef het vlees uit de marinade en vang het vocht op.
  2. Schil de aardappels en snijd in dikke frieten. Spoel ze schoon in water en droog ze (op lage temperatuur in de oven of met een doek). Bak de frieten voor op 140°C in de frituurolie.
  3. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Puls de avocado’s in de keukenmachine tot een grove puree. Verwijder de zaden uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak een paar takjes koriander fijn. Meng de guacamole met limoensap, rode peper, fijngehakte koriander en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de frieten goudbruin af op 180°C.
  5. Bak ondertussen de biefstukreepjes op hoog vuur in wat olie. Schep het vlees uit de pan en voeg paprika’s en rode ui toe. Bak een paar minuten en voeg het vocht van de marinade toe. Laat voor een groot deel verdampen en schep de biefstukreepjes erdoor.
  6. Bestrooi de hete frieten met de cheddar en serveer met de biefstukreepjes, jalapeñopeper, guacamole, bosui en crème fraîche. Swirl de srirachasaus erover. Garneer met de overige takjes koriander en taco-chips.

Ingrediënten

Voor gemarineerd vlees

  • 2 el zonnebloemolie
  • sap van een ½ limoen
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl bruine suiker
  • 3 el zoete sojasaus
  • 1 tl chili vlokken
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl zout
  • 500 g biefstuk, in dunne reepjes

Voor friet

  • 1,5 kilo Agria aardappels
  • plantaardige frituurolie

Voor de garnituur

  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • klein bosje koriander
  • 2 tl limoensap
  • ½ rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 3 kleuren paprika’s, in dunne repen
  • 1 rode ui, in parten
  • 100 g cheddar, geraspt
  • 1 jalapeñopeper, in ringetjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g crème fraîche
  • srirachasaus
  • handje taco-chips

Publicatie datum: 15 februari 2019