Knoflookchips

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Zet de olie met de knoflook in een pan op het vuur en laat 1 uur trekken op 50°C (of vacumeer knoflook en olie en laat 1 uur trekken in een warmwaterbad van 50°C of afgedekt in de combisteamer met stoom op 50°C).
  2. Snijd de aardappelen flinterdun met een mandoline, was ze in koud water en dep ze goed droog.
  3. Verhit de knoflookolie in een wok of frituurpan tot 150°C en frituur hierin de aardappelschijfjes in gedeeltes tot ze bruin kleuren en vrijwel niet meer bruisen.
  4. Haal uit de olie, laat uitlekken en afkoelen. Bestrooi met weinig zout.

Ingrediënten

  • 1 liter plantaardige, neutrale frituurolie, zoals koolzaad-, soja- of druivenpitolie
  • 1 bol knoflook, de teentjes gepeld en geplet
  • 500 g frietaardappelen (bijvoorbeeld Agria), gewassen

Publicatie datum: 15 februari 2019