Mousse van zure matten met meringue en aardbei

Mousse van zure matten met meringue en aardbei
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk in een steelpan tot tegen het kookpunt.
  2. Snijd 8 zure matten in stukjes en voeg toe aan de warme melk, laat ongeveer 10 minuten trekken, zodat de zure matten oplossen.
  3. Week ondertussen gelatine in koud water en klop de slagroom lobbig.
  4. Pureer met behulp van een staafmixer de zure matten in de melk, zodat ze volledig zijn opgelost en roer er de uitgeknepen gelatine door. Laat licht geleren in de koelkastuks
  5. Spatel er slagroom door, schep in een schaal en laat opstijven.
  6. Leg de coulis met behulp van 2 lepels rustiek op het bord, breek er een meringue overheen en lepel er een mooie quenelle van de mousse op
  7. Snijd de zure matten in stukken en rol half op. Dresseer erlangs.
  8. Snijd de marshmallows in stukjes en verdeel over het dessert.
  9. Garneer ten slotte met gesneden aardbei, rode besjes en topjes Shiso.

Opmaak tip Bereidingstijd, ongeveer 45 minuten, plus 2 uur opstijven.

Ingrediënten

  • 12 zure matten
  • 2 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • ½ bakje Cress Shiso Purple
  • 4 el frambozencoulis
  • 8 aardbeien
  • 2 takjes rode besjes
  • 4 roze meringues
  • 4 roze marshmallows

Publicatie datum: 15 februari 2019