Open ravioli met gekonfijte asperges, doperwtjes en zalm

Open ravioli met gekonfijte asperges, doperwtjes en zalm. 

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat het pastadeeg op keukentemperatuur komen, rol zeer dun uit en snijd in 8 rechthoeken. Kook het pastadeeg àla minute 3 minuten in ruim gezouten, kokend water.
  2. Schil de asperges grondig en snijd er de onderkant af.
  3. Verwarm de olijfolie tot 90°C in een lage pan en kruid met citroenschil, peper en zout. Leg er de asperges in en gaar ze ongeveer 30 minuten in de olie die op die temperatuur dient te blijven. Neem van het vuur en laat vervolgens uitlekken.
  4. Verwarm ondertussen de bouillon, kook er 2/3 van de doperwtjes in gaar met 2/3 van de kruiden en pureer het geheel. Slap eventueel lichtjes af met een beetje bouillon en kruid met zout, peper, citroenrasp en citroensap.
  5. Smoor de rest van de doperwtjes in een beetje olijfolie (waarin de asperges zijn gegaard) en kruid met zout en peper.
  6. Snijd de zalm in zeer dunne tranches.
  7. Dresseer de asperges op het bord en verdeel er de zalmtranches over. Schenk er de hete saus van doperwtjes overheen, zodat de zalm licht gaart.
  8. Lepel er de doperwtjes overheen en dek af met de pastavellen.
  9. Werk af met de saus, wat doperwtjes en geplukte dille en munt.

Tip De zalm kan eventueel ook worden weggelaten om er een vegetarisch gerecht van te maken. Gebruik dan 1 à 2 asperges meer per persoon.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 gram pastadeeg
  • 12 witte asperges AA
  • 3 deciliter olijfolie
  • 480 gram kraakverse zalmfilet
  • 400 gram gedopte doperwten
  • 2 deciliter groentebouillon
  • 4 takjes verse munt
  • 4 takjes verse dille
  • Citroen
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2019