Triofondue van eigen bodem

Triofondue van eigen bodem. 

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de knoflook in de boter en voeg de bloem toe. Gaar even door en giet in delen de wijn erbij. Klop met een garde tot een gladde, gebonden saus.
  2. Verdeel over de drie pannetjes in en smelt op laag vuur in elk pannetje een van de drie verschillende kazen. Breng op smaak met weinig nootmuskaat en een eetlepel brandewijn.
  3. Maak de groenten schoon en blancheer ze beetgaar in ruim kokend water. Kook de bieten als laatste omdat ze veel kleur afgeven.
  4. Serveer de fondue’s met de groenten en knapperig brood.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 600 ml droge witte wijn
  • 150 g Le Petit Doruvael
  • 150 g Landana Bleu
  • 150 g pittige belegen kaas
  • Verse nootmuskaat
  • 3 el brandewijn of jenever
  • Groenten
  • 1 schaal regenboogwortels
  • 2 chioggiabieten
  • 1 zakje (paarse) spruiten

Publicatie datum: 15 februari 2019