Gebakken pijlinktvis met specerijen, limoen en aioli

Gang
Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwijder voorzichtig de kop, tentakels en ingewanden uit de pijlinktvis. Snijd de tentakels eraf en snijd deze los van elkaar.
  2. Haal voorzichtig de harde balein uit het lijf van de inktvis en trek er eventueel nog de vliezen af.
  3. Snijd het lijf in ringen en de tentakels los.
  4. Verwarm de oven voor op de grillstand op 190 °C.
  5. Verhit de olijfolie in een wokpan, voeg de tentakels en ringen toe en bak kort tot het begint te kleuren.
  6. Voeg ⅔ van de specerijen toe en de peterselie toe, roer goed om en kruid eventueel nog met zout en peper.
  7. Rasp er een beetje limoenschil over en voeg een druppeltje sap toe.
  8. Schep op een bakplaat, bestrooi met panko en plaats enkele minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Roer de rest van de specerijen door de aioli, verfris met limoensap en schep in een kommetje.
  10. Schep de gebakken inktvis met de panko op een schaal en serveer met de kruidige aioli.

Tip Ga je liever voor gemak? Neem dan de naturel inktvisringen uit de diepvries.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 g pijlinktvis
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1,5 el Medina specerijen
  • 8 takjes verse peterselie (fijngesneden)
  • 2 el panko
  • 2 grote el aioli
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 maart 2019