Gevulde hasselback potatoes met bacon, tomaat, bosui en cheddar

Gevulde hasselback potatoes met bacon, tomaat, bosui en cheddar
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de zoete aardappels.
  3. Snijd de aardappels met een scherp mes aan de bovenkant tot bijna onderaan in, maar zorg er goed voor dat de plakjes aan de onderkant wel aan elkaar blijven zitten.
  4. Leg met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie overheen. Kruid met zout en versgemalen peper.
  5. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 minuten bakken, de plakjes zullen dan open gaan staan. Controleer met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn.
  6. Snijd de cheddarkaas en streaky bacon in stukjes en steek tussen iedere opening in de aardappel.
  7. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Verdeel de bosui en tomaat eveneens tussen de plakjes aardappel.
  8. Bestrooi met de kruiden en plaats nog 10 minuten in de oven.
  9. Garneer de hasselbackaardappels ten slotte met strepen barbecuesaus.

Tip Ga je liever voor gemak? Kies dan voor kant-en-klare hasselbackaardappels.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • olijfolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • 2 stengels bosui
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 2 el barbecuesaus

Publicatie datum: 15 maart 2019