Gevulde paarse zoete aardappel met Pulled Kipsaté

Gevulde paarse zoete aardappel met Pulled Kipsaté
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten 1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg 4x2 vellen aluminiumfolie naast elkaar op de werkbank, leg er de zoete aardappel op en prik deze op verschillende plekken in met een vork. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper.
  3. Pak helemaal in met de aluminiumfolie en leg op een rooster in de voorverwarmde oven.
  4. Pof de aardappels ongeveer een uur, ze moeten volledig gaar zijn. Controleer dit met een scherp mesje.
  5. Warm ondertussen de pulled kipsaté op in een steelpannetje.
  6. Haal de zoete aardappels uit de folie, snijd aan de bovenkant open en haal het kruim los, zodat er een opening ontstaat.
  7. Vul met de kipsaté, verdeel er de taugé over en garneer met de atjar en topjes koriander.

Ingrediënten

  • 4 paarse zoete aardappels (middelgroot)
  • 4 paarse zoete aardappels (middelgroot) olijfolie
  • 300 g Meesterschap pulled kipsaté & bacon
  • 75 gram taugé
  • 100 gram atjar
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4 takjes koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 maart 2019