Miso ramen soep

Miso ramen soep
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Verwarm de sesamolie en stoof hierin knoflook, gember en de sjalotjes.
  2. Voeg de sesamzaadjes, sambal, miso en de palmsuiker toe.
  3. Voeg de sake, sojasaus en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat het geheel even trekken passeer de bouillon.
  5. Kook de soba noedels gedurende 6 minuten.
  6. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  7. Snijd de lente ui en de chilipeper in ringetjes en maak de taugé schoon.
  8. Snijd kimchee en het gekookte spek in plakken.
  9. Verdeel de garnituren in de kommen en schep de bouillon erover.
  10. Maak de miso ramen soep af met wat sesamzaadjes en koriander.

Ingrediënten

  • 20 g donkere sesamolie
  • 8 g knoflook
  • 15 g gember
  • 80 g sjalotjes
  • 8 g gekneusde sesamzaadjes
  • 8 g gebakken sambal
  • 45 g light miso
  • 8 g palmsuiker
  • 30 g sake
  • 15 g kikoman sojasaus
  • 1 l water
  • 16 g Knorr Kippenbouillon authentiek
  • 200 g boekweit soba noedels
  • 10 st eieren
  • 1 bosje lente ui
  • 1 st rode chili peper
  • 200 g taugé
  • 250 g kimchee
  • 400 g gekookt spek
  • 250 g zeewiersalade
  • 10 g sesamzaadjes
  • 1 bosje koriander

Publicatie datum: 15 maart 2019