Salade van groene appel met matcha en limoen

Salade van groene appel met matcha en limoen
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten 2 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd het vruchtvlees van 2 grannysmithappels in fijne brunoise en voeg er een halve theelepel matchapoeder, rasp en sap van ½ limoen en de fijngesneden muntblaadjes aan toe. Breng de salade op smaak met suikersiroop en laat een uurtje marineren in de koelkastuks
  2. Draai de rest van de appels en alle afsnijdsels door de sapcentrifuge. Voeg er een druppel limoensap aan toe om verkleuren te voorkomen.
  3. Roer de matchathee los in een beetje heet water (niet kokend) en voeg toe aan het appelsap. Breng het vocht op smaak met limoensap en -rasp en suikersiroop.
  4. Week de gelatine in koud water en meet 2 deciliter van het vocht af. Breng hiervan een beetje tot tegen het kookpunt in een steelpannetje en los er de uitgelekte gelatine in op. Meng met de rest van de 2 deciliter en laat het licht geleren in de koelkastuks
  5. Zet de rest van het groene sap ijskoud weg.
  6. Klop de slagroom lobbig, spatel door de massa en laat geheel opstijven in de koelkastuks
  7. Dresseer de appelsalade met behulp van een ring op het bord en lepel er een mooie quenelle van de mousse op.
  8. Garneer rijkelijk met Atsina Cress en schenk er aan tafel het ijskoude sap langs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 3 appels (granny smith)
  • 1 limoen
  • 2 dl suikersiroop
  • 1,5 tl matchapoeder
  • 2 dl slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 takjes munt
  • 1 bakje Atsina Cress

Publicatie datum: 15 maart 2019