Tajine van geitenlam

Stoof van geitenlam, abrikoos, pruimen, geroosterde amandelen en koriander. Een klassieke stoof uit het Midden-Oosten waarin geitenvlees uitstekend tot zijn recht komt.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in de tajine en bak het vlees rondom bruin.
  2. Doe de gesnipperde ui en knoflook erbij en laat even meebakken.
  3. Voeg de gedroogde kruiden en bloem toe en verhit kort mee.
  4. Blus af met witte wijn en voeg de jus de veau, tijm, rozemarijn en laurier toe.
  5. Laat in een gesloten pan 2½ tot 3 uur sudderen tot het gaar is.
  6. Haal de gare stukken vlees uit de pan, passeer (zeef) de saus en breng op smaak.
  7. Kook de saus iets in tot de gewenste dikte en voeg het vlees weer toe aan de tajine.
  8. Garneer af met abrikoos, pruim, amandelen en koriander en de granaatappelpitten.

Opmaak tip Serveren in een mooie tajine en garneer af met verse koriander en amandelen

Tip Lekker met frisse couscoussalade waar je eventueel wat feta en verse munt doorheen kan doen

Ingrediënten

  • 2 kg geitenvlees (vers of diepvries)
  • 30 g zonnebloemolie
  • 300 g uien (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 30 g bloem
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml jus de veau (kalfsfond)
  • ½ bosje verse tijm
  • ½ bosje verse rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 g nootmuskaat
  • 2 g komijnpoeder
  • 2 g gemberpoeder
  • 2 g kurkuma
  • 2 g korianderpoeder
  • 2 g kaneelpoeder
  • 100 g abrikozen gedroogd
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 50 g geroosterde ongezouten amandelen
  • 5 g verse koriander gehakt
  • pitten van 1 granaatappel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2019