Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bind de tijm, salie, rozemarijn en hooi samen tot een bosje en stop dit in het kippetje. Voeg citroen, knoflook en zeezout toe.
Vacumeer het maiskippetje met een goede scheut olijfolie in een vacumeerzak in de oven (instellen op kerntemperatuur 79˚C, 100 procent stoom). Zorg dat de zak helemaal luchtdicht is, zodat de smaken erin blijven. Dit duurt 30 tot 60 seconden.
Haal de kip uit de oven en koel deze meteen terug in ijswater (in de zak).
Voor het serveren: haal de kip uit de zak en verhit deze 15-20 minuten op 180˚C in de oven. Besprenkel tussendoor met het vocht uit de kip.
Serveer de kip met zelfgemaakte appelmoes en groenten uit het seizoen.